Sunday, June 22, 2014

Kisah Vitamin C, Omega Guard dan Vivix

Assalamu'alaikum

Walaupun cuti sekolah dah lama berlalu tetapi cerita ini masih dalam ingatan  saya. Pada cuti sekolah yang lepas, anak saya yang sulung balik ke Pasir Gudang setelah seminggu sibuk dengan kelas tambahan. Maklum la nak ambik SPM tahun ni. Sambil kami duduk bersantai satu hari tu dia bercerita kisah di asrama di mana semua pelajar ada makanan tambahan masing-masing seperti ada yang makan jus tok guru, kismis, coklat minda, examo dan macam-macam jenama sekarang untuk menguatkan minda masing-masing.

Anak saya pula saya bekalkan dengan Vit C dan Omega Guard. Saya beri dia Vit C kerana dia sering demam, selsema, gatal-gatal dan muka berjerawat manakala Omega Guard pula saya berikan untuk memberi kekuatan mindanya. Berkongsi cerita mengenai pelbagai jenis vitamin, dia sangat teruja dengan seorang kawan yang hanya minum air warna merah saja keluaran shaklee. Mula-mula saya tak terfikir langsung tentang vivix sebab mana mampu seorang pelajar sekolah membeli vivix sedangkan kita yang bekerja pun berkira-kira nak membelinya.Rupa-rupanya ada kisah disebaliknya. Ayahnya pengidap kanser tahap 3 dan sedang di rawat di rumah sakit. Sewaktu anak saya pulang hari tu dia telah pun kembali kerahmatullah.....Al Fatihah. Semoga rohnya di cucuri ramat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh. Mungkin semasa hayat beliau, agak terlambat beliau mengenali produk Shaklee.  Walaubagaimanapun amanat beliau walaupun beliau dah tiada dia mahu anak-anaknya terus menggunakan Vivix sebagai penahan antibodi tubuh badan mereka. Setiap ahli keluarga mereka menggunakan Vivix. Antara kelebihan Vivik :


Kadang-kadang terfikir di fikiran saya, apa guna duit banyak jika badan kita tidak sihat. Kita kena muhasabah diri untuk mencari yang terbaik. Semoga Allah memberikan kita kekuatan untuk membantu mereka yang kurang upaya.

No comments:

Post a Comment